About

Anna Verduin (22-02-1984) heeft in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) de opleiding Visual Art and Education gevolgd. Na deze Bachelor studeerde zij regie op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). In 2012 behaalde zij haar diploma met “Gezuiverd” (Sarah Kane) en “l’art pour l’art 1” (montagevoorstelling). Dit jaar maakte ze de lokatievoorstellingen “Delta” en “Het Zwarte Gat” (Over het IJ festival, container) en nam ze deel aan het Young Professionals programma van Atelier Oerol/Over het IJ. Vanaf 2013 is zij werkzaam als Regieassistente bij de Ulrike Quade company.

 

“Mijn werk gaat altijd over identiteit. Omdat deze in het dagelijks leven veelal zichtbaar wordt door sociale en maatschappelijke identiteiten neem ik deze van mijn personages af door ze op toneel overeenkomstig vorm te geven. In “Gezuiverd” bijvoorbeeld, droegen alle acteurs vormeloze naaktpakken, waardoor zij slechts hun theatrale lichaam konden bevragen, omarmen of bevechten. Letterlijk kunnen zij nog slecht zichzelf bevragen, als mens, ze zijn geen symbool meer van een maatschappelijk functioneren. Vanuit hier kunnen personages laten zien hoe zij zich tot hun persoonlijke identiteit verhouden. Hieruit komen vragen op als:’Wie ben ik?’ en ‘Wat is het nut van het leven?’. Zo probeer ik het innerlijke leven van de mens, via het lichaamsbeeld, te veruiterlijken. Ik ben niet geïnteresseerd in wat er zich tussen mensen afspeelt, maar in wat er zich in de mens zelf afspeelt.”

 

 

 

Als u op de hoogte wil blijven van naderende voorstellingen kunt u zich hier aanmelden voor mijn mailinglist. Geen spam uiteraard en in alle discretie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>